image

Livmorhalsprogrammet

Kvinner mellom 25 og 69 år anbefales å ta livmorhalsprøve regelmessig. Livmorhalsprogrammet sender brev med påminnelse når det nærmer seg tid for ny prøve. Målet er å forebygge livmorhalskreft som rammer kvinner i alle aldre. Du må selv bestille time hos legen din eller hos gynekolog for å få tatt livmorhalsprøven.

Sist oppdatert: 23.09.2020

Aktuelt

UTSATT - Fagdag: Livmorhalsprogrammets 25-årsjubileum 2. november

Den planlagte markeringen av Livmorhalsprogrammets 25-årsjubileum mandag 2. november er utsatt. Ny dato er 10.juni 2021 med forbehold om endinger pga korona-situasjonen. Det vil bli en dag med mye faglig påfyll og litt historikk og underholdning. Arrangementet er gratis og det vil bli mulig å delta digitalt og kun deler av dagen. Det er ingen begrensning i antall deltakere.
 

Sjekkdeg-kampanjen er i gang

September er en viktig måned – #Sjekkdeg-kampanjens måned. #Sjekkdeg-kampanjen ble startet i 2015 av journalisten Thea Steen, etter at hun selv fikk livmorhalskreft. Sammen med Kreftforeningen og Det Nye gjorde Steen en enorm innsats for at andre kvinner ikke skulle oppleve det samme som henne. Budskapet til kampanjen er enkelt, men viktig – ring legen, ta livmorhalsprøve, reduser sjansen for å få livmorhalskreft.

Til deg som skal ta livmorhalsprøve

Ofte stilte spørsmål 

 

 

Til helsepersonell

Aktuelt

Helsedirektoratet med oppdatert handlingsplan

Nasjonalt handlingsprogram med retningslinjer for diagostikk, behandling og oppfølging for gynekologisk kreft fra Helsedirektoratet - er oppdatert.

Les mer her 

Oppdateringer

Det er gjort oppdateringer i algoritmene, Kvalitetsmanualen og frasekoder

 

Sist oppdatert: 17.06.2020

 Følg Kreftsjekken - screeningprogrammenes side på Facebook