Utsetter invitasjoner i pilotprosjektet

På grunn av utviklingen i spredning av koronaviruset venter vi med å sende ut oppfølgende invitasjoner til pilotprosjektet i tarmscreeningprogrammet.

Har du allerede fått invitasjon, skal du følge den som planlagt.

Koloskopier går som normalt.
Enn så lenge har screeningsentrene våre kapasitet til å gjennomføre koloskopier som vanlig. Har du fått innkalling til dette etter positiv avføringstest skal du forberede deg og stille til timen din om du ikke får annen beskjed fra screeningsenteret.  
Har du time til koloskopi men nettopp har vært i områder med spredning av koronaviruset må du ta kontakt med screeningsenteret der du har time. Det gjelder også om du har symptomer som hoste, feber eller er tung i pusten.

Stans i invitasjoner
Pilotprosjektet er godt i gang med å invitere deltagere tilbake til å levere avføringsprøver for sin 3. og 4. runde. Det er disse invitasjonene vi nå stopper inntil videre. Dersom du i disse dager ventet på en ny invitasjon kan du regne med at det vil ta litt lengre tid før du får mulighet til å levere inn en ny avføringsprøve til oss. Vi vil så snart det er tilrådelig sende ut invitasjoner til nye prøver for de som nå skulle hatt tilbudet. Målet er at forsinkelsen blir så kort som mulig.

Hva bør du som deltager i pilotprosjektet gjøre?
Tarmkreft kan oppstå også etter at en avføringsprøve er sendt inn. Dersom du opplever symptomer på tarmkreft mens du venter på ny invitasjon bør du ta kontakt med legen din om du opplever vedvarende plager fra tarmen.

Eksempler på slike symptomer er

  • blod i avføringen
  • endring av avføringsmønster
  • at man går ned i vekt uten å vite hvorfor
  • følelse av at tarmen ikke tømmes ordentlig.