image

Livmorhalsprogrammet

Kvinner mellom 25 og 69 år anbefales å ta livmorhalsprøve regelmessig. Livmorhalsprogrammet sender brev med påminnelse når det nærmer seg tid for ny prøve. Målet er å forebygge livmorhalskreft som rammer kvinner i alle aldre. Du må selv bestille time hos legen din eller hos gynekolog for å få tatt livmorhalsprøven.

Sist oppdatert: 12.06.2020

Aktuelt

SMS sendes ut til kvinner som fyller 25 år i 2020

Onsdag 16.09 vil kvinner som fyller 25 år i 2020 og som ikke har opprettet digital postkasse, motta en SMS fra Livmorhalsprogrammet med oppfordring til å opprette digital postkasse om man ønsker å få påminnelsene fra Livmorhalsprogrammet digitalt.

Sjekkdeg-kampanjen er i gang

September er en viktig måned – #Sjekkdeg-kampanjens måned. #Sjekkdeg-kampanjen ble startet i 2015 av journalisten Thea Steen, etter at hun selv fikk livmorhalskreft. Sammen med Kreftforeningen og Det Nye gjorde Steen en enorm innsats for at andre kvinner ikke skulle oppleve det samme som henne. Budskapet til kampanjen er enkelt, men viktig – ring legen, ta livmorhalsprøve, reduser sjansen for å få livmorhalskreft.

Hver tredje over 55 sjekker seg ikke

138 000 kvinner i voksen alder tar ikke livmorhalsprøve som anbefalt. - Fortsett med å sjekke deg selv om du har passert 50, oppfordrer Anne Lise Ryel i Kreftforeningen og Ameli Tropé i Livmorhalsprogrammet.

Les mer her

 

Til deg som skal ta livmorhalsprøve

Ofte stilte spørsmål 

 

 

Til helsepersonell

Aktuelt

Helsedirektoratet med oppdatert handlingsplan

Nasjonalt handlingsprogram med retningslinjer for diagostikk, behandling og oppfølging for gynekologisk kreft fra Helsedirektoratet - er oppdatert.

Les mer her 

Oppdateringer

Det er gjort oppdateringer i algoritmene, Kvalitetsmanualen og frasekoder

 

Sist oppdatert: 17.06.2020

 Følg Kreftsjekken - screeningprogrammenes side på Facebook