Rapporten beskriver Mammografiprogrammet per 2022, oppsummerer 25 års resultater med hovedvekt på de siste fem år, og presenterer en visjonær modell for et framtidig screeningprogram.
Hvilken informasjon ønsker og trenger kvinner når de inviteres til å delta i Mammografiprogrammet? Dette spørsmålet var utgangspunktet for et prosjekt Kreftregisteret startet i 2015.
Faggruppen for medisinsk fysikk og koordinerende gruppe for medisinsk fysikk i Mammografiprogrammet har utarbeidet en årsrapport for 2017.
Denne rapporten summerer opp resultater fra de første 20 årene, ser på utviklingen i programmets historie, på dagens screening, og på mulige framtidsscenarier.
Per i dag har vi for lite kunnskap om effektene av tredimensjonal mammografi for å kunne ta metoden i bruk i Mammografi-programmet, viser ny rapport.
Denne rapporten er skrevet som en del av kvalitetssikringen i det offentlige mammografiscreeningprogrammet i Norge (Mammografiprogrammet).
Mammografiprogrammet bygger sin virksomhet på retningslinjer beskrevet i programmets kvalitetsmanual.
Helse- og omsorgsdepartementet tar beslutningen om eventuell utvidelse av programmet.
Rapporten er skrevet som et resultat av en pilotstudie som ble gjennomført ved Volvat Medisinske Senter og Tønsberg Røntgeninstitutt i 2004.
Bildediagnostiske metoder innenfor medisinen blir i stadig større grad basert på digital teknologi.
Mammografiprogrammet skal bidra til å kvalitetssikre den patologisk- anatomiske diagnostikk i programmet og blant annet utarbeide retningslinjer for diagnostikk og stimulere til forskning på resultatene.
Det er en stor glede å kunne presentere en evaluering av prøveprosjektet med mammografi i Norge, og det er med stolthet arbeidet presenteres.
Med denne evalueringsrapporten presenteres første runde i "Prøveprosjektet for masseundersøkelse av brystkreft ved mammografi"