Jo S Stenehjem

Stenehjem tok sin doktorgrad på kreftrisiko blant offshore oljearbeidere, og leder i dag en forskergruppe som jobber med nye forskningsspørsmål i denne yrkesgruppen.

Forskergruppen har p.t. fire store bevilgninger fra Norges forskningsråd (NFR) og Kreftforeningen og har 2 ph.d.-stipendiater og 2 postdoktorer knyttet til disse prosjektene.

Forskergruppen har omfattende forskningssamarbeid med Universitetet i Oslo hvor det ene NFR-prosjektet er forankret, samt flere andre nasjonale og internasjonale partnere ved Nasjonalt traumeregister, Akuttklinikken Oslo universitetssykehus, Statens arbeidsmiljøinstitutt, Universitetet i Bergen, National Cancer Institute og Albert Einstein College of Medicine (USA), University of North Carolina Chapel Hill (USA), Occupational Cancer Research Centre (Canada) og University of Utrecht (Nederland).

Stenehjem er også involvert i andre yrke og kreft-prosjekter bl.a. knyttet til asfalt- og nikkelarbeidere. Han deltar også i det EU-finansierte konsortiet OMEGA-NET (https://omeganetcohorts.eu/) som er nettverk med formål om å samle alle yrkesrelaterte kohorter og eksponeringsestimater i EU, for å kunne fasilitere samarbeid og sammenslåing av datasett.

Han har også jobbet mye med livsstilsepidemiologi og seneffekter blant kreftoverlevere og har spesielt interessert seg for hvordan modifiserbare risikofaktor påvirker kreftforekomst, samt overlevelse og sekundærutfall etter kreftsykdom.

Bakgrunn

  • 2019 - Universitetspedagogikk, UiO
  • 2014 - Ph.d. i epidemiologi, UiO
  • 2009 - Master i epidemiologi/bevegelsesvitenskap, NTNU
  • 2007 - Bachelor i idrettsfysiologi/bevegelsesvitenskap, NTNU/Università di   Verona (Italia)

Prosjekter

Eksponering og kreftrisiko blant offshorearbeidere

Kohortetablering basert på helikoptertransport og studier av kreftrisiko blant offshorearbeidere i nyere tid

Kjemisk eksponering, nattarbeid og kreftrisiko blant norske offshorearbeidere

D-vitamin, overvekt og hudkreft

Reseptbelagte legemidler og føflekkreft

Vitamin-D, fedme og blærekreft

 

Utvalgte publikasjoner

Liste over Jo S Stenehjem sine publikasjoner 

Utvalgte medieklipp