Kreftregisteret takker Kreftlinjen for bistand

I september ble det sendt brev til 213 000 kvinner fra Mammografiprogrammet og 1,5 million brev ut fra Masseundersøkelsen mot livmorhalskreft. Kreftregisteret har fått bistand fra Kreftlinjen for å besvare spørsmål fra kvinnene i forbindelse med utsendelsen. Kreftlinjen fikk en velfortjent takk og en blomsterhilsen for innsatsen på Fellesmøtet i Mammografiprogrammet på Lillestrøm 31. oktober 2011.
OBS! Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel. Innhold i teksten kan være utdatert.

Publisert 02.11.11

OBS! Denne artikkelen er eldre enn fem år! Innholdet kan være utdatert

- Har besvart over 7000 telefoner etter masseutsendelse av brev til norske kvinner
 

I september ble det sendt brev til 213 000 kvinner fra Mammografiprogrammet  og  1,5 million brev ut fra Masseundersøkelsen mot livmorhalskreft. Kreftregisteret har fått bistand fra Kreftlinjen for å besvare spørsmål knyttet til utsendelsen. Kreftlinjen fikk en velfortjent takk og en blomsterhilsen  for innsatsen på Fellesmøtet i Mammografiprogrammet på Lillestrøm 31. oktober 2011.

Kreftlinjen har gjort en stor innsats i å svare på spørsmål fra kvinnene knyttet til brevene. På det meste har det vært 874 telefoner på en dag med spørsmål knyttet til reservasjon og samtykke i forbindelse med de to screeningprogrammene, og kvinner har fortsatt å kontakte Kreftlinjen helt fram til nå.

Fram til 1. november har det blitt besvart 5015 telefoner fra kvinner i forbindelse med utsendelsen fra Masseundersøkelsen mot livmorhalskreft og 2180 telefoner i forbindelse med brevet fra mmografiprogrammet. 

Medarbeiderne på Kreftlinjen har gjort en formidabel innsats, og vi i Kreftregisteret er svært takknemlige for den bistanden Kreftlinjen har gitt oss og kvinnene som har ringt inn med spørsmål knyttet til brevene.