Kreftforeningen gir penger til å forske på brannmenns kreftrisiko

OBS! Denne artikkelen er mer enn 5 år gammel. Innhold i teksten kan være utdatert.

Kreftforeningen gir 200 00 kroner til Kreftregisteret for å undersøke brannmenns kreftrisiko. Det var generalsekretær Anne Lise Ryel som i dag overrakte midlene til avdelingsleder Kristina Kjærheim i Kreftregisteret på et internasjonalt seminar om kreftrisiko i brannyrket i Bergen. 
 
120 deltakere fra Norge og en rekke andre land setter idag og i morgen fokus på risikofaktorer for kreft blant brannmenn på et seminar i Bergen. Det er aksjonen «Brannmenn mot Kreft» som arrangerer seminaret i samarbeid med Kreftforeningen.
 
Foredragsholderne kommer fra Norge, Sverige, Danmark, Australia og Canada. En av dem er Kristina Kjærheim som leder forskningsavdelingen ved Kreftregisteret. Hun skal holde foredrag om en nordisk studie som ser på kreftforekomst blant nordiske brannmenn (Cancer incidence among Nordic firefighters) som inngår i NOCCA - et nordisk samarbeid som ser på kreftrisiko for ulike yrkesgrupper i de nordiske landene.
 
Kreftforeningens generalsekretær Anne-Lise Ryel åpnet seminaret idag. Hun gav Kreftregisteret 200 00 kroner som skal brukes i det videre arbeidet for å undersøke om hvilke risikofaktorer for kreft brannmenn utsettes for.
 
Det var Kristina Kjærheim som mottok pengene på vegne av Kreftregisteret.