Invitasjonsbrev istedenfor påminnelse til celleprøve sendes 400 kvinner

I høst vil Kreftregisteret sende ut invitasjon til få tatt en celleprøve istedenfor påminnelse til 400 kvinner på Østlandet som ikke har møtt til screening som anbefalt. Dette er ledd i et prosjekt iverksatt av Kreftegisteret for å se om invitasjon øker oppmøte til det nasjonale screeningprogrammet mot livmorhalskreft.
OBS! Denne artikkelen er mer enn 5 år gammel. Innhold i teksten kan være utdatert.

I dag sender Kreftregisteret  ut invitasjonsbrev til 40 kvinner som bor i Oslo 3 og Oslo 4. Kvinnene får invitasjon til å få tatt en celleprøve på Oslo Jordmor og kvinnesenter. Invitasjonen sendes istedenfor det normale påminnelsesbrevet som sendes til kvinner som ikke har møtt til screening som anbefalt. 400 kvinner på Østlandet vil motta slike invitasjoner i høst.

Invitasjonene er ledd i et prosjekt der et utvalg kvinner i Oslo, Drammen og Fredrikstad i høst skal motta invitasjoner istedenfor påminnelsesbrev. Prosjektet iverksettes av Kreftegisteret for å se om invitasjon øker oppmøte til det nasjonale screening- programmet mot livmorhalskreft. Det er Kreftforeningen som støtter gjennomføringen av prosjektet.

De involverte sentrene er Oslo Jordmor og kvinnesenter i Oslo, Marienlyst helsestasjon i Drammen, og Kråkerøy legesenter utenfor Fredrikstad. På Oslo jordmor og kvinnesenter samt på Marienlyst helsestasjon vil  jordmødre ta celleprøvene, mens på Kråkerøy vil en fastlege ta celleprøvene. 

tor.johnsen@kreftregisteret.no