Gir forskningsmidler til Kreftregisteret

Fire forskningsprosjekter ved Kreftregisteret får til sammen litt over to millioner kroner i støtte fra Kreftforeningen. Ett av prosjektene som får penger, er et norsk-svensk samarbeidsprosjekt som ser på gener som kan ha betydning for utvikling av testikkelkreft. Prosjektleder Tom Grotmol (bildet) er glad for bevilgningen.

Fire forskningsprosjekter ved Kreftregisteret får til sammen litt over to millioner kroner i støtte fra Kreftforeningen. Ett av prosjektene som får penger, er et norsk-svensk samarbeidsprosjekt som ser på gener som kan ha betydning for utvikling av testikkelkreft.

Tekst: Børge Sildnes

Kreftforeningen innvilget 148 søknader fra forskningsmiljøer ved 12 norske institusjoner. Totalt deler foreningen nå ut 113 millioner til kreftforskning.

- For å hindre at flere får kreft og at enda flere av de som får det overlever er det viktig med videre forskning. At Kreftforeningen kan bevilge 113 millioner kroner til kreftforskning i år slik at kreftforskerne får gjort jobben sin er det alle våre trofaste givere ute i samfunnet vi kan takke for, sier generalsekretær Anne Lise Ryel i Kreftforeningen i en pressemelding.

Disse prosjektene ved Kreftregisteret fikk pengestøtte fra Kreftforeningen (totalt kr 2 060 163):

Prosjektnavn Prosjektleder
Effect of flexible sigmoidoscopy screening on colorectal cancer incidence and mortality: Norwegian Colorectal Cancer Prevention study Bretthauer, Michael
Populasjonsbasert genetisk assosiasjonsstudie av testikkelkreft i Norge og Sverige Grotmol, Tom
Polymorphisms in the androgen receptor gene and risk of upper aerodigestive tract cancer Kjærheim, Kristina
Fysisk aktivitet og kreft - kreft blant eliteidrettsutøvere Robsahm, Trude Eid