Livmorhalsprogrammet sender informasjon til alle kvinner født i 1999

I forbindelse med årets #sjekkdeg-kampanje, har Livmorhalsprogrammet og Digdir gått sammen om å gi alle kvinner som fyller 25 i år informasjon om Livmorhalsprogrammet.
Sist oppdatert:

22. januar sender Livmorhalsprogrammet ut et informasjonsbrev om programmet, til alle kvinner født i 1999. Samme dag vil Digdir (Digitaliseringsdirektoratet) sende ut en SMS til de som ikke har digital postkasse, med oppfordring om å opprette dette for å kunne få helseinformasjon tilsendt digitalt.

 Denne SMS-en sender DigDir ut:

"Hei. Livmorhalsprogrammet sender informasjon til alle som fyller 25 i år om hvorfor det er viktig å sjekke seg med livmorhalsprøve. Få påminnelser og informasjon direkte på din mobil ved å opprette digital postkasse. Gå inn på sjekkdeg.no for å lese mer. Mvh Livmorhalsprogrammet".

Her kan du lese mer om Livmorhalsprogrammet og opprette en digital postkasse.

#sjekkdeg-kampanjen

Dette initiativet kommer som en del av Sjekkdeg-kampanjen, som har som mål å få flere kvinner til å følge Livmorhalsprogrammet. Programmet inviterer kvinner mellom 25 og 69 år til å delta ved å ta en livmorhalsprøve hos fastlegen. Ved å sjekke seg når man får påminnelse, kan man redusere risikoen for å få livmorhalskreft. I tillegg gir det muligheten til å oppdage kvinner som trenger oppfølging og behandling.

Les mer om hvordan du tar en livmorhalsprøve her.

Viktig å ta symptomer på alvor

Livmorhalsprogrammet understreker viktigheten av å oppsøke lege hvis man har symptomer i underlivet. Dette gjelder uavhengig av når man sist sjekket deg og hva prøvesvaret viste da.

Symptomer kan være:

  • blødninger etter samleie
  • blodig og/eller illeluktende utflod
  • uregelmessige blødninger som har oppstått nylig
  • vedvarende smerter i underlivet
  • vedvarende smerter i korsryggen

Lurer du på noe? Her finner du oversikt over vanlige spørsmål mange har til Livmorhalsprogrammet.

Screening mot livmorhalskreft er et tilbud fra det offentlige til kvinner i Norge mellom 25 og 69 år. Det er Livmorhalsprogrammet som administrerer denne screeningen, og Livmorhalsprogrammet er en enhet under Kreftregisteret. Fra 1. januar 2024 er Kreftregisteret organisert under Folkehelseinstituttet (FHI).