10 års blodprøvetaking

Som en del av langtidsoppfølgings-studien om effekten av HPV-vaksinen er vi nå i gang med en ny runde blodprøvetaking. Innsamling av blodprøvene vil bli organisert i tidsperioden september 2016 til mars 2017.

Vaksine
Det er nå mer enn ti år siden de første jentene i Norge ble vaksinert mot livmorhalskreft, og Kreftregisteret følger med på effekten av vaksinen, blant annet gjennom LTFU-studien. Foto: Shutterstock

Gjennom studien samler vi nå nok en gang inn blodprøver fra kvinner som deltok i FUTURE II-studien, for å evaluere hvor effektiv HPV-vaksinen er ved å sjekke blodet for antistoffer mot HPV-typene 6, 11, 16 og 18. Immunresponsen mot disse typene hos kvinner som ble vaksinert mer enn ti år tilbake i tid, gir en god indikator på hvor effektiv vaksinen er.

Sist vi gjennomførte dette var for fem år siden, da hadde vi et oppmøte på 88 prosent. Vi håper på like god oppslutning denne gangen også.

Nå ønsker vi nye blodprøver fra deg som deltar i studien

Som deltaker i studien, vil du motta et informasjonsbrev etterfulgt av et innkallingsbrev, dersom du er en av dem som mottok vaksinen mot livmorhalskreft i forbindelse med FUTURE-II studien og samtykket til å delta i videre oppfølging.

Noen av deltakerne bor langt unna nærmeste legekontor, noe som dessverre vil medføre lang reisevei. Vi gjør oppmerksom på at du kan avgi blodprøve på et hvilket som helst av våre samarbeidende legekontor i løpet av studieperioden.

Samarbeidende legekontor som tar blodprøver er:
- Bergen, Kvinneklinikken Haukeland Universitetssykehus
- Drammen, Gynekologklinikken
- Elverum, Kvinnelegen i Hedemark
- Fredrikstad,Kvinneklinikken sykehuset Østfold
- Haugesund, Haugesund Gyn Klinikk
- Kolbotn, Gynekologene på Kolbotn
- Kongsberg, Klokkerbakken Medisinske senter
- Oslo, Sinsenklinikken
- Stavanger, Gyn. Poliklinikk Stavanger Universitetssykehus
- Trondheim, Medicus
- Tønsberg, Kvinneklinikken sykehuset vestfold
- Ålesund, Medi3

Dersom du ønsker mer informasjon, eller ønsker å ta blodprøve ved et av de andre legekontorene som er listet opp ovenfor, vennligst ta kontakt, enten på mail HPVvaksine@kreftregisteret.no eller på tlf: 22 92 88 25/22 45 13 00.